Translate

perjantai 28. syyskuuta 2012

Kantarellikeitto suppilovahveroista



Lucky us! Saatiin iso pussillinen suppilovahveroita lahjaksi.
Suppilovahvero on aika lailla kantarellin makuinen sieni (ainakin näin aloittelevan sienitykkääjän mielestä).
Uskalsin siis kokeilla Maku- lehdestä löytämääni kantarellikeiton ohjetta. Mielenkiintoisen ohjeesta teki vuohenjuusto jota olen kerran elämässäni maistanut ja silloin en tykännyt yhtään.
Tämä pienessä rasiassa ostamani pehmeä juusto oli hyvänmakuista ja keittoonkin se sopi oikein hyvin.

Jotain keitto ehkä jäi kaipaamaan, mutta en osaa sanoa mikä se mahtaisi olla. Hyvää se kuitenkin oli ja näin flunssakauden alkuun oikeinkin sopiva ruoka.
Ohjeen mukaan keitto sopii esim. juhlavaksi alkuruuaksi vaikkapa rapujuhliin mutta on siitä ihan pääruuaksikin.

Kantarellikeitto

4 annosta
gluteeniton, munaton

1 litra (noin 400g) kantarelleja (tai suppilovahveroita)
1 rkl voita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
8 dl vettä
2 rkl kantarellifondia (Touch of Taste)
1 rs (150g) pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
(1 rkl konjakkia)
2 rkl vaaleaa suurustetta (esim. Maizena)
1/4 tl mustapippuria
2 rkl persiljaa hienonnettuna

PUHDISTA ja hienonna sienet. Ruskista ne voissa kattilan pohjalla. (Kun neste on haihtunut jatka seuraavaan vaiheeseen.)
LISÄÄ joukkoon hienonnetut sipulit ja kääntele hetki.
LISÄÄ vesi ja fondi. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
LIOTA joukkoon vuohenjuusto ja lisää halutessasi loraus konjakkia.
LISÄÄ suuruste. (Ripottele joukkoon tai tee niinkuin minä eli sekoita kylmään vesitilkkaan ja lisää vasta sitten). KUUMENNA.
MAUSTA pippurilla ja viimeistele persiljasilpulla.
TARJOA höyryävä keitto tuoreen leivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti