Translate

lauantai 3. huhtikuuta 2010

Iltapalasyötäviä

Helpot Mozzarella-leivät

Vaimon kanssa tehtiin iltapalaa. Kuvia ei ehditty nälältä ottaa, mutta kerrotaan näin sanamuodossa.
Tehtiin erittäin hyviä tomaatti-pesto-mozzarella leipiä. "Ohje" on helppo ja leivät maistuvat todella hyviltä.

Ainekset:

- 2-4 viipaletta vaaleaa leipää
- mozzarella-juustoa
- vihreää pestoa
- pari tomaattia
- mausteeksi mustapippuria

1. Paahdoimme leivät kevyesti parila-pannulla voissa.
2. Hiero paahtuneen leivän pintaa puolikkaalla valkosipulin kynnellä. Eli siis leikkaa kynsi puoliksi ja leikkuupinnalla hierotaan kevyesti leipää. Vinkki on napattu Jamie Oliverilta. Antaa leivälle ihan kevyen valkosipulisen maun.
3. Itse tykkäämme käyttää mozzarella-viipaleet kuumalla pannulla, jolloin juusto vähän sulaa. Varo käymästä tässä välissä kovin kaukana ettei juusto sula pitkin pannua.
4. Leivän päälle tomaattisiivuja, mozzarellaa, pestoa (jos et viitsi tehdä itse, kaupasta saa valmiina) ja päälle myllystä pari kierrosta mustapippuria.

Katkarapu- Sandwichit

Toinen iltapalaleipäviritys syntyy vaaleasta leivästä kerrosleipämäisesti ladottuna, välissä munakasta, katkaravun pyrstöjä, majoneesia, kurkkua ja salaattia.

1. Tee munakas niin, että pannulla on voita ja öljyä sulamassa kun vatkaat munia (siis kananmunia). Haarukalla munan rakenne rikki, perään suolaa, ripaus mustapippuria ja nesteeksi 1rkl nestettä (maito)/muna. Näin munakkaasta saa kuohkean ja hyvänmakuisen.
Kuumenna pannu tarpeeksi kuumaksi ja lisää munamassa pannulle. Vähennä tarvittaessa lämpöä ja siirtele munamassaa reunoilta keskelle. Munakas kannattaa jättää keskeltä aavistuksen löysäksi jolloin maku on parhaimmillaan ja munakas ei ole kuiva. Pohja saa olla kevyesti ruskistunut.
2. Voitele leivät majoneesilla ja lado päälle munakas, ravun takamukset (käytä nopeasti pannulla-ei liian kauan, muuten saat katkarapu-purkkaa)viipaloitu kurkku ja salaatti, laita toinen majoneesilla voideltu leipä naamatusten päälle ja eikun syömään.

Toimii myös aamupalana silloin kun saa rauhassa juoda Presidentin kultaleimaa ja lukea samalla lehteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti