Translate

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Lohipasta


Päiväruuaksi teimme uunilohta kokonaisesta fileestä ja siitä jäi puolet syömättä. Iltaruuaksi olisi pitänyt lämmittää lohta mikrossa, mutta ajatus tuntui jotenkin vähintäänkin vastenmieliseltä.

Siispä ensimmäistä kertaa ikinä pannut kaapista pöydälle, veitsi käteen ja soveltamaan. Yleensä teen ruokia ohjeiden perusteella ja seuraan ohjeita jopa orjallisen tarkasti. 
Olikin aika vapauttavaa kehitellä ruokaa kerrankin sitä tehdessä. 

Lopputuloksena oli ihan ok annos, ei mikään taivaidenräjäyttäjä, mutta syötävän hyvä kuitenkin. Lapset ottivat lisää ja se on normaalisti ihan hyvä mittari ruuan makua arvioitaessa.

Uunilohen jämästä tehty lohipasta

Tarvitset:

kypsää uunilohta (tai savulohta)
loraus valkoviiniä (tai vettä)
oliiviöljyä
sipulia
valkosipulia
kermaa
puolikkaan sitruunan mehu
sitruuna- ja mustapippuria
suolaa

tuoretta basilikaa
parmesan-juustoa

Spagettia
merisuolaa

  • Kuumenna isossa kattilassa vesi kunnolla kiuhuvaksi, lisää merisuolaa ja spagetit ja keitä ne sopivan kypsiksi samalla kun teet pastakastikkeen.
  • Kuullota sipulia ja valkosipulia miedolla lämmöllä oliiviöljyssä.
  • Lisää valkoviini ja hauduta hetki.
  • Lisää kerma, purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja rouhi pippuria perään.
  • Lisää kerma, tarkista maku ja lisää ripaus suolaa jos tarvitsee.
  • Lisää lohet joukkoon vasta kun spagetti on lähes kypsää, sekoita varovasti etteivät kalat hajoa ihan mössöksi.
  • Nostele kypsät spagetit kastikkeen joukkoon valuttamatta niitä lävikössä ja sekoita varovasti.
  • Nostele lautaselle, raasta päälle parmesan- juustoa ja asettele muutama basilikanlehti koristeeksi.
  • Tarjoile tai syö välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti