Translate

tiistai 5. helmikuuta 2013

Pikku potilas

Pari päivää synttärijuhlien jälkeen se sitten iski.

Meidän on onnistunut vältellä koko talvi vatsatautia mutta viime yönä se alkoi. Nelivuotias oksensi sänkyyn ja peli oli hävitty.
Tänään tyttö on maannut reporankana sohvalla. Äsken sain hyviä vinkkejä vatsatautipotilaalle ja tyttö söikin mehukeittoa ja pienen banaanin. Myös pari palaa porkkanaa maistui ja nyt sitten jännitetään pysyvätkö ruuat sisällä. Tyttö piristyi kyllä ihan silmissä saatuaan vähän syödyksi ja nyt leikki on käynnissä isoveljen kanssa.
Illalla ajattelin koittaa kaurapuuroa.

Moni juottaa limsaa pikku potilaille, varsinkin keltaista Jaffaa. Sitä meillekin aina lapsena juotettiin, tosin allekirjoittaneelle se aiheutti entistä huonomman olon. Varmaan siitä johtuen en edelleenkään välitä Jaffasta. Yhtään.

Mitä teillä syödään vatsataudissa? Tai oikeammin yritetään syödä?


5 kommenttia:

 1. Penskana vatsataudista toivuttiin lämpöisellä sokerivedellä ja keltaisella Jaffalla. En tiedä miksi näin, mutta hyvää oli. :D

  VastaaPoista
 2. Sokerivettä muuten minäkin taisin saada :)
  Ja Jaffasta ikuiset traumat. Sitä oli kurja oksentaa kun poreet kutittivat nenää ja kurkkua hissin toimiessa väärään suuntaan.
  Hyvä vinkki oli tänään lihaliemi.

  VastaaPoista
 3. Juu, limppari ärsyttää vatsaa. Mut ehkä se keltainen Jaffa on jäänyt niin monen mieleen just siks, että on ollut ihan sama mitä se penska juo, kunhan se saadaan juomaan jotain. Itsekin muistan sitä juoneeni, mut traumoja ei onneksi jäänyt. Muuta kuin itse tautiin... Kammoan niitä vieläkin. Ja just kuulin, että kyläpaikassa, jossa kävin Viljon kanssa toissapäivänä, on eräs toinen samanaikainen vieras sairastunut oksennustautiin... että sitä odotellessa. ;)

  Maitohappobakteereista ei varmaan ainakaan haittaa oo vatsataudissa. Niin ja ne mustikkakeitot (ja muut mehukeitot) ja banaani (joka kovettaa vatsaa, mikäli on ripulia). Liemiä ja nesteitä.

  Toivottavasti teillä on jo toivuttu. Kävikö kaikki läpi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt näyttää siltä (kopkop koputan puupäätäni) että vain kaksi kolmesta lapsesta sairastui ja vanhemmat eivät ollenkaan. Toivotaan, että jääkin tähän.

   Jostain syystä nyt tuntuu tätä lajia olevan tosi paljon liikkeellä.

   Poista
 4. Meillä ei lapsila ole vielä kertaakaan ollut vatsatautia (kopkop). Pari viikkoa sitten kun facebookissa tuntui kaikilla ystävillä olevan oksupoksu samaan aikaan niin ostettiin kaappiin varoilta keltaista jaffaa ;D Siellä se majoo edelleen, ei sitä kyllä muuten tee mieli... Ja ei se tosiaan siinä taudissakaan mainio lääke ole, mutta näköjään vanhoista tavoista on vaikea päästä eroon.

  VastaaPoista