Translate

perjantai 27. tammikuuta 2012

Hyvä raastin (microplane) vs. mummoraastin


Hyvillä välineillä mikä vain homma on yksinkertaisesti hauskempaa. Oli kyse sitten urheilusta, kokkailusta, valokuvauksesta (milloin mahdan saada säästettyä järkkärikameran rahat) tai mistä tahansa maan ja taivaan väliltä.
Monesti itsekin on tullut aloitettua ties mitä harrastetta huonoilla ja halvoilla välineillä ja sitten on jäänyt ihmettelemään, että mihin se innostus oikein hävisi. On toki perusteltua kokeilla ensin halvemmilla perusvehkeillä onko kiinnostunut uudesta asiasta oikeasti vai lopahtaako innostus alkuhuuman jälkeen. No anyway, seuraavassa hehkutusta hyvien keittiövälineiden maailmasta.

Kaikkihan meistä omistaa sellaisen vanhan mummoraastimen, joka on peltinen ja enemmän tai vähemmän tylsä. Kyllähän silläkin porkkanan raastaa...mutta mutta...

Olen yrittänyt hankkia keittiövälineitä niin, että mieluummin säästän kunnolliseen merkkituotteeseen kuin täytän kaapin (anteeksi vain) Ikean halvoilla keittiöhärpäkkeillä.
Nyt sitten tärppäsi oikein kunnolla. Olen aina ihaillut ruokaohjelmien kokeilla olevia hyviä raastimia ja viime vuoden Top chef- voittajan Akseli Herlevin haastattelusta vihdoin bongasin mikä merkki on ammattilaisten mieleen.
Päätin siltä istumalta tilata itselleni Microplanen raastimet ja täytyy kyllä sanoa, että ei ole kaduttanut hetkeäkään.
Raastimien terät ovat oikeasti veitsenteräviä ja niillä tosiaan voi raastaa kaikkea juustoista pähkinöihin ja sitruunankuorista koivuhalkoihin. Raastimessa on mikroterät, joiden ansiosta sekä kovien että pehmeiden ainesten raastaminen onnistuu. Raaste on tasakokoista ja työ käy vaivattomasti ilman verta (jos olet varovainen) hikeä ja kyyneleitä. Pointti on laserteroitetuissa terissä joista jokainen on "oma veitsenteränsä", ei siis vain pystyyn nostettu pellinpala.

Vanhassa vara parempi ei tässä tapauksessa päde. Microplane korjasi voiton 100-0 vanhasta mummoraastimesta. Suosittelenko tuotetta jokaiselle kotikokille, teki sitten paljon ruokaa tai ei? Suosittelen!

2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Vaikka en kummoinen kokki olekkaan, tekee mieli jättää juustoraaste pois makaroonilaatikon päältä koska se raastin!! on aivan kamala! Jos sais aikaseksi tilata ja helpottaa arkee noin pienellä asialla!

  -Liisi

  VastaaPoista
 2. Kannattaa tosiaan kokeilla :)

  Meillä ei juurikaan enää mummoraastinta tule käytettyä, mitä nyt joskus porkkanoita jos oikein ison satsin tekee. Silloin on hyvä kun se raaste jää sinne raastimen sisään isoksi keoksi.

  Hyvien veitsien ja laatupannujen ohella nää microplanet on ollu paras keittiöhankinta.

  Itselle haaveissa täydentää sarjaa vielä sellaisella ihan kapealla raastimella...

  Kokeile joskus makaroonilaatikkoa niin, että munamaitoa tulee sen verran, että makaroonit melkein peittyvät (osittain). Päälle voinokareita sinne tänne. Juustoa ei ollenkaan. Teen aina jouluisen makaroonilaatikon noin ja hyvää tulee.

  VastaaPoista