Translate

torstai 2. helmikuuta 2012

Akustinen kitaraSiinä se nyt on, Yamahan teräskielinen akustinen kitara. Tähän asti olen suorittanut vähäiset rämpyttelyni lainakitaroilla ja salaa haaveillut omasta soittimesta.
Vanha nylon-kielinen Landola on nyt tämän uuden rinnalla harjoituskitarana niin kauan kunnes oikea omistaja haluaa sen takaisin.
Nylonkielisen ja teräskielisen kitaran erona on se, että niillä voi kuulemma soitella ammattimiesten mukaan erilaisia juttuja, mutta minun tuottamani ääni on toistaiseksi luokiteltavissa kategoriaan "rämpytys". Ehkä se siitä muuttuu musiikiksi jollain aikavälillä...

Tilasin kotimaisten musiikkiliikkeiden tappioksi kitarani täältä, euroopan suurimmasta kitarakaupasta. Soitin toimitettiin alle viikossa ja palvelu oli kaikin puolin kiitettävän hyvää. Yrityksellä on suomenkieliset sivut ja suomalaisia työntekijöitä auttamassa ongelma- ym. asioissa.

Sain merkin ja kitaran valintaan vihjeitä niin musiikin ammattilaisilta kuin harrastajiltakin ja päädyin lopulta Yamahaan. Merkin kitarat ovat tasalaatuisia ja soivat hyvin. Oma kitarani on sieltä hintahaarukan alapäästä, koska en viitsinyt ensimmäiseksi ostaa kauhean kallista soitinta. Kun taitoa karttuu ja jos harrastus vie kunnolla mukanaan niin panostetaan sitten lisää.
Oma kitarani on hintaluokassa reilu 100e ja materiaali on laminoitua muovia. Puisen Yamahan saa omakseen vajaalla 200 eurolla, joten siinä on sitten seuraava tavoite.

Netin syövereistä löytyvistä kitarasivustoista uskallan näin aluksi suositella lämpimästi kitarat.info - sivustoa. Sivuilla on tietoa kitaran hankkimisesta, vinkkejä ja harjoituksia aloittelijalle sekä muutakin soittamiseen liittyvää materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti