Translate

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Chicken wings, naturel kanansiivistä (marinoimaton)


Meidän perheessä pelkästään allekirjoittanut on tykännyt syödä kaupan Hornet- tai Liekki- merkkisiä valmiiksimarinoituja kanansiipiä.
Minua tosin on aina harmittanut se, että puolet paketista on niitä nuijia ja koska itse kannan normioloissa kyseistä titteliä niin eihän niitä lautasellaan halua nähdä.
Toinen kurjuus on se, että aika paljon paketin painosta on marinadia. Ja mitä siinä marinadissa on niin se on sitten se kolmas naula arkkuun.
Nyt kun olen muutenkin innostunut ostamaan kaiken lihan naturellina niin miksei näissäkin...

Netistä yritin etsiä tietoa marinoimattomista siivistä ja tulokset jäivät todella laihoiksi. Tukusta kuulemma saa ostettua 4,5 kg:n laatikoissa, mutta itsellä ei ainakaan tukkukorttia ole. Helsingin kauppahallista saa myös ilmeisesti tilaamalla, mutta se ei maantieteellisistä syistä onnistu.

Ei siis muuta kuin soittoa paikalliseen K-supermarkettiin ja yllätys yllätys! Atrialta saa tilattua marinoimattomia siipiä kaupan toimiessa tilaajana. Minimitilauserä oli kohtuullinen(?) 15 kg ja hinta hieman kalliimpi kuin marinoiduilla. Tämähän on tuttu trendi nykypäivänä ruuasta puhuttaessa. Mitä enemmän käsittelyä ja teollista makua sitä halvempaa.

No ei muuta kuin tilausta sisään. Atrian virheen takia (tuli myös nuijia vaikka piti olla pelkkiä siipiä) hintakin putosi neuvottelun jälkeen ja loppuhinta oli halvempi kilohinnaltaan kuin ne marinadilillut. Ei huono ollenkaan. Taas yksi syy lisää pysyä K-supermarkettimme kanta-asiakkaana.

Nyt on sitten pakkasessa pussi poikineen kanansiipiä odottamassa uunia, uppopaistoa, omaa marinadia ja grilliä.
Ostin täältä lisäksi siipiravintoloiden käyttämää kastiketta jota voi laimentaa sulatetulla voilla tai juoksevalla margariinilla suhteessa puolet ja puolet. Että se siitä lisäaineettomuudesta.

Tällä kertaa päädyin uppopaistamaan siivet rasvakeittimellä ja pyörittelemään sen jälkeen maustekastikkeessa.


Chicken wings

 • 1 kg naturel kanansiipiä (marinoimattomia)
 •  Siipikastiketta
 • Juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
 • Paistoon öljyä  esim. rypsiöljy (itsellä uppopaistoon tarkoitettua grillien käyttämää öljyä)
 • Lämpömittari (mieluiten digitaalinen) öljyn lämpötilan tarkkailua varten

Kuivaa kanat ennen öljyssä paistamista.
Kuumenna öljy 180 asteiseksi ja paista siivet useammassa erässä ettei öljyn lämpötila laske liikaa.
Paistoaika on n.7-10 min/satsi riippuen siipien koosta.
Nosta valmiit siivet talouspaperin päälle jolloin ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
Laimenna Texas Pete- kastike juoksevalla margariinilla tai sulatetulla voilla suhteessa puolet ja puolet. Jos haluat vahvempaa niin laita kastiketta enemmän.
Tarjoile esim. kermaviilin kanssa ja laita vierelle halutessasi esim. porkkanaa ja kurkkua tangoiksi leikattuna.

Siivistä tuli pinnaltaan huomattavasti rapeampia kuin uunitetuista Horneteista.
Maku oli hyvä ja tulisuus juuri sopiva. Suurin ero kaupan valmiisiin oli se, että kastike oli jotenkin pehmeämmän tulista. Suuhun jäi juuri sopivan mukava pistely joka ei kuitenkaan ollut lainkaan epämiellyttävää, päinvastoin.
Lapset söivät siivet ilman kastiketta joten ropsautin päälle vähän suolaa ennen tarjoilua. Suosittelen!

2 kommenttia:

 1. Mulle tulee "pikkujouluja" viettämään muutama kaveri joulukuussa ja Australian Master Chef -sivuilta löysin Cola baked chicken -ohjeen siiville.
  Niitä tekisi mieli tarjota, mutta mitä tarjoaisin niiden lisäksi? Vihaneksiä myös laitan ja niille joku (yksi vaiko useampi) dippikastike, mutta mitä vihanneksia suosittelet?
  Entä minkä verran siipiä pitäisi olla seitsemälle hengelle? Haluan tarjottavan olevan sen verran runsasta/raskasta, että nälkä varmasti pysyy poissa. Syöjät ovat isoruokaisia enimmäkseen.
  Jotain jälkeruokaa teen myös lisäksi.

  VastaaPoista
 2. Nyt on jäänyt minulta kommenttisi huomaamatta, pahoittelen!
  Toivottavasti pikkujoulusi sujuivat hyvin, tod.näk. olet ne jo viettänyt. Itse kanssa katsoin samat cola-siivet sieltä sivuilta ja teen niitä myös itse tulevaisuudessa.

  Meillä oli aikanaan vieraille noita kanansiipiä ja taidettiin tarjota samalla ruokaisa salaatti. Siihen vaikka perus-salaattiainesten lisäksi pilkottua ja paistettua pekonia, pinjansiemeniä tai vaikka halloumijuustoa pannulla paahdettuna?
  Vihanneksia dipillä on hyvä idea, siinä porkkana ja kurkku pitkiksi jätettyinä toimii aina.

  Siipiä kannattaa varata oikein isoruokaisille 300-400g/syöjä. Eli aika paljon niitä menee. Toki jos tekee esim. possun ribsejä (uunissa saa ihan hyviä) kylkeen niin ne on ainakin täyttäviä. Tai tekaise vaikka helppoja hampurilaisia/hodareita ja omatekemät ranet? Jokainen voi sitten itse koota mieleisensä täytteet niihin.

  Vielä kerran pahoittelut etten ole huomannut kommenttiasi aiemmin.

  VastaaPoista