Translate

perjantai 10. helmikuuta 2012

Mascarpone-vaahto marjoilla


Meillä syödään todella vähän jälkiruokia. En tiedä onko se laiskuutta, viitseliäisyyden puutetta vai mitä ihmettä, mutta näin vaan on.
Odotukset olivat siis korkealla, kun tätä jälkiruokaa mainostettiin taivaallisen hyvänä muistaakseni Neljän tähden illallinen - ohjelmassa joka on meidän perheen suosikki. Meillä katsotaan yhdessä lasten kanssa muitakin ruokaohjelmia esim. Master Chefiä ja ulkomaisia ohjelmia (ei Rachel Rayta. Hän puhuu niin hurjalla jenkkiaksentilla, että ei vaan jaksa kuunnella).
Ohjelmista sitten saadaan ideoita mitä kotona voisi syödä ja vinkkejä siihen miten ruokia kannattaa tehdä.

Täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että olin pettynyt. En oikein tiedä mitä odotin, mutta aika perusrahkalta tuo minusta maistui. Eikä tuo Mascarpone taida olla juustoista kaikista keveintä joten vyötäröltähän tämänkin löytää...
Vaniljasokeria taisin laittaa aika reilusti enemmän kuin ohjeessa sanotaan.

Mascarponevaahto marjoilla

250 g mascarponejuustoa


2 dl ranskankermaa


1 tl vaniljasokeria


3-4 rkl tomusokeria


1-2 rkl sitruunamehua


mustikoita
, mansikoita, vadelmia tai mitä vain marjoja

Pehmennä mascarponejuusto lusikalla ja vaahdota se ranskankerman kanssa vaahdoksi. Mausta seos sokereilla ja sitruunamehulla. Sekoita joukkoon mustikoita ja koristele mansikoilla tai vadelmilla.

-------------------------------------------------

 Tehdäänkö meillä tätä uudestaan? Tuskin. Ei se nyt varsinaisesti pahaakaan ollut, mutta vähän puoliväkisin sen söi. Jopa lapset. Eikä kukaan pyytänyt lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti