Translate

maanantai 21. toukokuuta 2012

Grillattua kananpojan sisäfileetä, maissia ja Wokkivihanneksia


Tänään oli taas se päivä kun piti päästä ulos tekemään ruokaa.
Tuloksena otsikon mukaisesti kananpojan sisäfileitä jotka marinoitiin itse. Ohje marinadiin löytyi yllättäen Weberin Way to Grill- kirjasta.
Tällä kertaa välineenä oli kaasugrilli jossa kanojen lisäksi kypsyivät kokonaiset maissit.
Lisäksi wokattiin muurikkapannulla valmis wokkivihannes-sekoitus ja tehtiin kesäinen salaatti.
Oliko hyvää? No oli.


Hunaja-sinappimarinadi kanalle

1,2 dl Dijon-sinappia
0,6 dl hunajaa
2 tl extra-virgin oliiviöljyä
2 tl currya
1 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 tl valkosipulirouhetta
1/2 tl suolaa
1/4 tl cayannepippurirouhetta
1/4 tl mustapippuria rouheena

  • Sekoita marinadin ainekset keskenään. Muista pestä sitruuna ennen raastamista lämpimällä vedellä ja harjalla.
  • Puhdista mahdolliset näkyvät rasvat ym. kanoista ja sekoita marinadiin.
  • Anna maustua jääkaapissa 1-3 tuntia.
  • Ota kanat huoneenlämpöön noin puolisen tuntia ennen grillausta.
  • Pyyhi marinadi pois ja öljyä kanat kauttaaltaan.
  • Grillaa suoralla keskilämmöllä noin kolmisen minuuttia per puoli.Voit ottaa lopuksi yhden fileen grillistä ja puolittaa paksuimmasta kohdasta. Kypsä kana on kauttaaltaan vaaleaa. Jos kana on punertavaa niin grillaa vielä hetki. Älä kuitenkaan grillaa kanoja kuivaksi! Jos joku haluaa pelata varman päälle ja käyttää mittaria niin kypsän kanan sisälämpötila on +75 °C.
Salaattiin tuli vesimelonia, salaattisipulia, kurkkua, tomaattia ja tietenkin salaattia.
Maissit kypsyivät kanojen kanssa ja öljysin niitä hieman ennen grillausta. Kypsien maissien päälle laitettiin pieni nokare luomuvoita sulamaan.
Wokkivihannekset kypsyteltiin Muurikkapannussa tilkassa öljyä ja lämpötila oli korkea. Aikaa meni noin 5-7 minuuttia joten kaikki oli aika lailla yhtä aikaa valmista.
Tätä tehdään tänä kesänä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti