Translate

tiistai 15. toukokuuta 2012

Äitienpäivän syömisiä

Arvaa koristeliko isi vai lapset?

Sisällä toffeeta (konsendoitua maitoa), kermaa ja mansikkaa.

Toimii. Basilika, mozzarella ja tomaatti.

Nasut grillissä.

Grillattu banaani, toffeeta ja valkosuklaata.

Grillausta, muksujen kanssa kääretortun koristelua, hyvää ruokaa ja äklömakea jälkkäri. Siitä oli meidän äitienpäivä tänä vuonna tehty. Ja tietenkin kortit ja omatekemät lahjat lapsilta äidille, yhteinen aamupala ja laulut päälle.
Kukkia allekirjoittaneen ei tarvinnut ostaa, koska vaimo hoiti sen jo edellisenä päivänä itse.

Kääretorttuun keiteltiin toffeet edellisenä iltana. Vinkkejä saatiin Kinuskikissalta. Maitoa saa nykyään ostettua valmiiksi keiteltynäkin joten suosittelen sitä. Keittelyyn menee kolmisen tuntia ja vettä sai olla lisäämässä jatkuvasti kun teimme liian pienessä kattilassa. Maku on tosi hyvä, mutta ei ole liian makeaa. Tulee varmasti laitettua kakkuihin uudelleenkin.

Nasut grillattiin tällä kertaa hiiligrillillä. Marinoin lihat (possun ulkofileetä) muutamaa tuntia ennen valmistamista ja maustoin itse. Ulkofilee pitäisi tehdä kokonaisena ja nuo pihvit olivatkin pettymys.
Ei siitä sen enempää tällä kertaa, mutta sanottakoon sen verran, että en ymmärrä miksi suomalaiset haluavat valmiiksi marinoituja, valmiiksi mureutettuja ja melkein valmiiksi pureskeltujakin lihoja edes ostaa. Rasvattomat ja lisäaineella ryyditetyt lihat ovat varmaan tosi hyviä...Noissa pihveissä ei onneksi ollut marinadia, mutta ensi kerralla nautaa, kanaa, kalaa tai possun sisäfilettä grilliin. Jos niitä edes lihapulan vuoksi mistään saa.

Jälkkäriksi grillailtiin lasten kanssa jälkilämmössä banaaneja. Kypsän banaanin sisään ujutettiin toffeeta ( sitä samaa mitä oli kääretortussa) ja valkosuklaata. Aivan sairaan makeeta sanois nuoriso. Ja sitä se olikin, mutta ihan hyvää pienenä annoksena.

Illaksi vaimo meni töihin joten meillä oli perusäitienpäivä. Vuorotyön ihanuutta.

2 kommenttia:

 1. Namsnams! Mulle tuskin noi banskut ois liian makeita. Liian makea? Ei sellaista olekaan! ;)

  Kyllä teidän äiskän (vaimon) on kelvannut. :)

  VastaaPoista
 2. Voi siihen banaaniin valutella vielä vaahterasiirappia niin sitten alkaa olla jo siinä rajoilla :)
  Hyviä niistä kyllä tulee. Vaniljajätskin kanssa toi on meillä yleensä syöty, mutta nyt sitä ei ollut.

  Oli ihan mukava äitienpäivä. Tosin mukavampi ehkä olisi vielä ollut jos vaimo olisi ollut kotona :D No onneks oli sentään aamun...

  VastaaPoista