Translate

maanantai 7. toukokuuta 2012

Savustettu lohi ja salaattia
Pakko oli jo kokeilla savustamista vaikka ilma on aika hyytävä auringonpaisteesta huolimatta. Onneksi ei ollut kova tuuli, koska silloin kaasupolttimon kanssa savustaminen on aika haasteellista.
Pakastimen kätköistä löytyi lohifilee ja kun grillivälineet oli tullut kaivettua jo talvikätköistä niin pitihän se savustaa.

Ja hyvää tuli. Kypsyys oli optimaalinen, makuja mukavasti ja savunmakua sopivasti.

Enemmän tarinaa savustamisesta täältä.
Kalaa käsittelin seuraavasti:
  • Siistin vähän valmiiksi fileoitua lohenpuolikasta. 
  • Suolasin kalan karkealla merisuolalla 2 tuntia ennen savustamista.
  • Puolisen tuntia ennen savustamista nostin kalan jääkaapista ja kuivasin pinnan. Ripottelin päälle sitruunapippuria ja puristin vähän sitruunamehua päälle.
  • Savustin kalaa (leppäpuruilla) ja aikaa meni noin puolisen tuntia. Sokeripaloja en tällä kertaa laittanut purujen sekaan, mutta ripottelin fileen päälle hienoa sokeria viitisen minuuttia ennen kuin kala oli kypsää. 
  • Kalan kypsyydeksi laitoin tällä kertaa 58 astetta ja oli juuri sopivan mehevää. Lämpötila nousi noin kuuteenkymmeneen savustuksen jälkeen. Tämän yli ei kannata sisälämpöä päästää tai muuten kala kuivuu.


Salaattiin pilkottiin omenaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua, leipäjuustoa ja jäävuorisalaattia. Päälle aseteltiin vielä herneenversoja.

Kala teki kauppansa ja salaatti oli hyvää. Onnistunut setti siis. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti