Translate

maanantai 17. syyskuuta 2012

Tulinen suppilovahverokeitto


Kesä meni kohisten ja...ei tullut paljoa kirjoiteltua tänne. Hyviä aiheita olisi ollut paljonkin mutta jotenkin ne aina vain jäivät.
No, ei vaivuta epätoivoon vaan aloitetaan nyt sitten oikein viimeisen päälle sesongin tuotoksilla.

Saimme pussillisen suppilovahveroita ja eikun keksimään mitä niistä tekisi. Suppikseen en ole ennen uskaltanut ressukkana koskea mutta onneksi on tänä syksynä tullut lisää rohkeutta, sen verran hyvä ruokasieni on kyseessä. Samalla tuli tuplattua oma syötävien sienien lista. Ennestään siellä komeili ylhäisessä yksinäisyydessään kantarelli.

Ohjeen löysin Maku-lehdestä 4/2011. Kaapissa sattui sopivasti olemaan kaikkia tarvittavia aineitakin. Olin juuri ostanut sambal oelek- chilitahnaa ja nyt sitäkin pääsi kokeilemaan ensimmäisen kerran. Ja hyväähän se oli.

Niin joo ja yksi huomautus. Ei kannata sotkea ohjeen chilitahnan mittayksikköä. Laitoin sitten epähuomiossa ruokalusikallisen. Tuli aika hottia ruokaa, mutta ei se pilalle mennyt. Sienetkin vielä maistuivat chilin seasta joten katastrofia ei tapahtunut mutta ensi kerralla testaan kyllä vähän vaatimattomammalla chilimäärällä.


Tulinen suppilovahverokeitto

4 annosta

1 l (noin 200g) suppilovahveroita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
1-2 tl sambal oelek -chilitahnaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 prk (500g) tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1/2 tl kuivattua timjamia

PUHDISTA ja paloittele suppilovahverot.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
SULATA voi ison kattilan pohjalla. Paista sieniä miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää sipulit ja kuullota. Pyöräytä joukkoon sambal oelek ja vehnäjauhot.
KAADA kattilaan tomaattimurska ja vesi, jolla olet huuhtonut tomaattitölkin. Mausta hunajalla, suolalla ja timjamilla.
KEITÄ miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
TARKISTA maku.

Keiton tulisuutta voit pyöristää lisäämällä annosten päälle lusikallisen turkkilaista jogurttia.
Tarjoile keitto esim. rapean maalaisleivän kanssa.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti! Vois laittaa joskus kokeiluun. :) Söikö teillä lapset tätä?

    VastaaPoista
  2. Ei tarjottu lapsille kun mulla tosiaan ropsahti sitä chiliä "vähän" liikaa. Luultavasti söisivät jos laittas vaan sen 1 tl:n.

    Oli kyllä yllättävän hyvää keittoa. Ja liiasta tulisuudesta huolimatta sienet maistuivat mukavasti läpi.
    Joutuu varmaan menemään vielä sienimetsään...

    VastaaPoista