Translate

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Fenkoli-katkarapupasta


Lihapataan pilkoin ensimmäisen kerran palan fenkolia (oli muuten tosi hyvää).
Fenkoli oli minulle täysin uusi tuttavuus ja turvauduinkin nettiin etsiessäsi käyttömahdollisuuksia padasta ylijääneelle osalle.
Maku-lehden sivuilta löytyi pastan ohje johon löytyi kaikkia aineksia. Tosin valkosipulin ystävänä en malttanut olla lisäämättä kyseistä luomakunnan lahjaa vaikkei sitä ohjeessa ollutkaan ja lopuksi laitettiin vielä persiljaa pinnalle.
No okei, tunnustettakoon tässä, että ei meillä ollut pastan parasta kaveria eli parmesaanijuustoakaan, mutta hyvää ruuasta tuli. Näin jälkikäteen jäin miettimään, että olisiko annos ollut vielä parempi jos sitä olisi täydentänyt vielä vaikka kookosmaidolla? Sitä täytyy kyllä vielä joskus testata.
Niin ja tunnustusten tielle kun lähdetään niin mainittakoon vielä, että pakastekatkarapujen tilalla käytimme jokiravun pyrstöjä. 

Fenkoli-katkarapupasta
 
1 kpl fenkolia
1 kpl sipulia
1/2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 kpl appelsiinia
1 kpl limettiä
200 g katkarapuja (pakaste)

Tarjoiluun
30 g parmesaanijuustoa (lastuina)

  • Halkaise pesty fenkoli, poista puumainen kanta ja suikaloi puolikkaat. Kuori halkaistu sipuli ja viipaloi puolikkaat.
  • Kuumenna öljy paistinpannussa ja pehmitä fenkoli- ja sipuliviipaleet öljyssä, mutta älä ruskista niitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää hedelmistä puristetut mehut ja anna kiehua hiljaa poristen noin 3 minuuttia. Lisää katkaravut ja kuumenna ne. Varo kuumentamasta liian kauan, koska katkaravut sitkistyvät helposti.
  • Keitä pasta kastikkeen valmistuksen ohessa. Valuta pasta ja mausta se oliiviöljytilkalla. Yhdistä kuuma pasta ja fenkoli-katkarapukastike.
Tarjoa parmesaanista vuoltujen lastujen kanssa.
Nauti heti. Pasta ei odota syöjiään vaan syöjät pastaa!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ohje, varmasti menee kokeiluun. Itsellänikään ei ole fenkolista juuri mitään kokemuksia (paitsi epämiellyttävissä duunipaikan laitosruokala-annoksissa), joten mielelläni antaisin tälle kyllä uuden mahdollisuuden.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa antaa mahdollisuus fenkolille! Ainakin itse pidin tuoksusta ja maku oli yllättävän mieto.
    Itsellä on kanssa joitain ruokia, jotka ruokalat on pilanneet. Aika harvoin tulee syötyä esim. makaroonilaatikkoa juuri ruokaloiden takia.

    VastaaPoista