Translate

torstai 20. joulukuuta 2012

Tonnikalapasta; Penne con pomodoro e tonno


Kaikilla kauhea nälkä ja jääkaapissa taaskaan "ei mitään". Kolusin kaappeja ja toisella silmällä luin Aglio & Olio- kirjaa joka täytyy löytyä jokaisen pastaharrastajan (tai hyvän ruuan ystävän) kirjakaapista.

Sieltä sitten löytyi seuraava tonnikalapastan ohje ja kaappien kätköistä löytyivät kaikki tarvittavat ainekset penne-pastaa myöten.
Lopputulos oli todella hyvä, mehukas ja täynnä makua vaikka aineksia on vain muutama. Suosittelen.

Ohje on suuntaa antava joten määriä voi säätää mieleisekseen. Laitan kuitenkin sulkuihin määrän mitä itse laitoin. Lisäksi kannattaa ropsauttaa ruokaan mustapippuria rouhittuna, suolaa ja lopuksi hyvälaatuista oliiviöljyä. Pastan päälle voi halutessaan raastaa hieman aitoa parmesan-juustoa.

Tonnikalapohjaiset kastikkeet ovat erittäin suosittuja Etelä-Italian maakunnissa, esimerkiksi Calabriassa ja Sisiliassa. Usein niihin kuuluu myös tomaatti - niin myös tässä ohjeessa
- Aglio & Olio -

Penne con pomodoro e tonno
(eli tonnikala-tomaattipasta)

Valkosipulia (pilkottuna, itse laitoin 2 kynttä)
Tomaattipyreetä (1 rkl)
Tölkkitomaatteja (1 tölkki)
Tölkkitonnikalaa (öljyssä, öljy valutettuna pois. Itse laitoin 2 pientä purkkia)
Oreganoa (kuivattuna)
(Chiliä)
(sokeria)
Oliiviöljyä
Mustapippuria rouheena
Hyvälaatuista suolaa
Parmesan- juustoa raasteena (paketissa tulee lukea Parmegiano Reggiano)
Penne-pastaa
Merisuolaa pastan keitinveteen

PILKO ja FREESAA valkosipuli (varo kuitenkin polttamasta valkosipulia). LISÄÄ tomaattipyree, tölkkitomaatit ja vähän vettä (jos haluat korostaa tomaatin makeutta niin lisää hieman hienoa sokeria). Anna hautua hetki. LISÄÄ tonnikala, oregano ja halutessasi ripaus chiliä. Anna hautua 20 min. Jos kastike tuntuu lopuksi liian kuivalta, KAADA joukkoon hieman pastan keitinvettä. TARKISTA mausteet.

KEITÄ pasta väljässä, reilusti merisuolalla maustetussa vedessä. LISÄÄ pasta kiehuvaan veteen ja keitä al denteksi. Ota kupillinen keitinvettä talteen ennen pastan valuttamista lävikössä. Älä huuhtele pastaa vaan VALUTA vain keitinvesi pois. KUMOA pasta kastikkeen joukkoon ja SEKOITA. TARJOILE heti.

Annoksen päälle voit ropsauttaa halutessaan mustapippurirouhetta, pirskottaa hieman hyvälaatuista oliiviöljyä ja raastaa parmesaania.



7 kommenttia:

  1. Omnom <3, mikä tuon kanssa sopii alkuruoaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi maukas ruoka!
      Alkuruokana italialaiseen tapaan tomaatti/mozzarella/tuore basilika-leipä? Valkosipulin kynnellä (kokonaiselle) hierotaan pannulla tai paahtimessa paahdettua leipää ja kasataan ainekset päälle...

      Tai sitten joku salaatti, esim. jossa tomaattia, sipulia, kurkkua, viinirypäleitä, paahdettuja pinjansiemeniä/pähkinöitä?

      Poista
    2. Kiitos tästä vastauksesta, taidanpa kokeilla tätä :) <3

      Poista
    3. Kannattaa kokeilla! Tomaatteja kannattaa vähän painella lastalla tms. pienemmiksi jos käyttää tölkkitomaatteja. Tai sitten ajelee vaikka sauvasekoittimella hienommaksi. Ihan miten itse tykkää, saa soveltaa :)
      Tomaattimurskakin toki käy tähän, mutta italialaiset tölkkitomaatit on tosi maukkaita. Onnea kokkailuun :)

      Poista
    4. Tuli tänään kokeiltuu tuota, ja ai että oli hyvää kun sen kanssa aluksi salaatti ja jälkkäriks mango suklaa malja ;) Kiitos tästä ohjeesta vielä kerran =)

      Poista
    5. Mekin tykätään tästä, voisikin taas tehdä uudestaan. Hyvä kun maistui :)
      Tuo jälkkäri kuulostaa kyllä tosi hyvältä. Mango on hyvää! Kesälläkin pitää aina ottaa mangomeloni-jäätelö jos käy jätskikioskilla.

      Poista
  2. Onko tämä annos vain yhdelle vai neljälle?:)

    VastaaPoista