Translate

torstai 10. tammikuuta 2013

Lämpimät voileivät


Kokeiltiin pitkästä aikaa kunnon kasari-iltapalaa. Lämpimät voikkoleiväthän ovat siitä mukavia tehdä, että leipien päälle voi laittaa mitä sattuu kaapista löytymään.
Näiden erikoisuutena on kananmunasta ja juustoraasteesta kyhäilty päällyste.

Nykyään meillä suositaan savukinkkua silloin harvoin kun uunileipiä tehdään. Siitä tulee jotenkin enemmän makua ja yrttejä ollaan myös ryhdytty kokeilemaan. Ilman savunmakua ja mausteita leivistä tulee helposti mauttomia.

Useimmiten iltapala on meillä hedelmä-kaurapuuro/leipä- linjaa. Joskus harvoin muroja ja vielä harvemmin lettuja tai pannaria. Miksei joskus voisi tehdä myös vaikka kasvistäytteistä tortillaa, minipizzoja tai erilaisia omeletteja? Mitä teillä syödään iltapalana?


Lämpimät voileivät
pellillinen

Isoja paahtoleipäviipaleita
4 kananmunaa
1,5-2dl juustoraastetta
Savukinkkua tai muuta leikkelettä
Ananasrenkaita
Suolaa, pippuria ja yrttejä (esim. oregano, basilika, timjami)
ketsuppia ja sinappia

VOITELE leivät voilla ja LEVITÄ leiville ketsuppia ja sinappia. ASETTELE kinkkuviipaleet, ananasrenkaat (tai haluamasi täytteet) ja yrtit leiville. EROTTELE keltuaiset ja valkuaiset. VATKAA valkuaiset kovaksi vaahdoksi. SEKOITA juustoraaste ja keltuaiset, LISÄÄ hieman suolaa ja YHDISTÄ seos varovasti valkuaisvaahdon kanssa. LUSIKOI kuorrute leipien päälle ja ropsauta halutessasi vielä mausteita. PAISTA leipiä 200-asteisessa uunissa sen aikaa, että leipien pinta on kauniin ruskea (n.10 minuuttia). TARJOILE kuuman kaakaon kanssa.

5 kommenttia:

  1. Nams :P Hyvä tulla lukemaan tänne, kun on ihan kamala nälkä! Iltapalat vaihtelee. Enemmänkin sais kuitenkin vaihdella, aina jämähtää samoihin. Mä tykkään siitä, kun joskus muistaa jonkun jutun mitä ei ole pitkiin aikoihin tehnyt, vaikka hedelmäsalaatti ja sit intoutuu tekemään sitä.

    Tänä iltana Onni taitaa saada meillä iltapalaksi perunarieskoja, koska jääkaapissa on muusinjämät. Helppoja, nopeita ja hyviä. Kaikki letut ja pannarit myös uppoaa, ainakin mulle. Jostain syystä Onni ei niistä välitä. Sit vispipuuro, mannapuuro ja näiden erilaiset variaatiot. Lämppärit on pop aina kun lapset nukkuu ja miehen kans ilkee yömyöhällä ärsyttävä pikkunälkä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vispipuuro meillä häviää aina niin nopeasti lasten suihin ettei isi ehdi edes maistaa :)

      Tota hedelmäsalaattia voisikin taas joku ilta tehdä. Meillä onneksi lapset tykkää tosi paljon hedelmistä (kunhan joku ensin kuorii ja pilkkoo ne valmiiksi). Viimeksi kun pidettiin telkkariherkuttelu niin sipsit jäivät kulhoon ja hedelmät hävisivät :)

      Perunarieskat on törkeen hyviä! Meillä ei tällä hetkellä oikein perunaa syödä mutta voisi kyllä tehdä pienen muusin ihan noiden rieskojen takia...

      Poista
    2. meillä ei lapsiin puurot uppoa, ei siis mitkään puurot. meillä syödään jugurtteja, rahkaa, viiliä, leipää, pannaria, hedelmiä, kiisseliä, pähkinöitä, siemeniä jne. puurorieskat kyllä maistuu meillä ja pannarit on lasten suosikki, sinne tungen millon mitäkin sekaan, viimeksi taisi olla banaania ja tahinia. ja pannarihan voi myös olla suolainen, jauheliha on meillä lasten suosikki "vihannes" ;) mutta jos tästä lämppäreitä nyt tekemään :) T. @marisleskinen

      Poista
    3. Hyvää listaa Mari, menee kyllä tallennukseen :) Kiitos!
      Pitäiskin muuten kokeilla joskus suolaista pannaria, koskaan ei ole tullut tehtyä...

      Poista
  2. Naimisen jälkeen maistuu lämpimät voileivät. nam..

    VastaaPoista