Translate

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Palermon pasta - helppo arkiruoka

Otsikon ruokalajista ei valitettavasti ole kuvaa. Kyseessä on helppo arkiruoka, ei mikään makunystyröiden räjäyttäjä mutta arki-iltoihin varsin mainio ruoka.

Tästä ruokalajista tyttö kuulemma tykkää koulussa eniten. Helppo tehdä ja viidelle hengelle sopiva annos josta jäi vähän vaimolle evääksikin.
Ohje on alunperin Etelä-Suomen sanomien sivuilta. Ensi kerralla tuunaan vähän mausteita ja kenties sotken jotain tomaattikastiketta sekaan. Vähän ihmetytti kun ohjeessa ei ole esim. suolaa ollenkaan.

Palermon pasta

200-300 g broilerin suikaleita (mielellään maustamaton)
n. 3 dl Torinon Cappelli -pastaa

Juustokastike:
2 rkl rasvaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokakermaa
5 dl vettä
1 dl juustoraastetta
rakuunaa

KYPSENNÄ suikaleet (marinoi ensin halutessasi). VALMISTA juustokastike: KUUMENNA rasva kattilassa, LISÄÄ vehnäjauhot ja sitten nesteet, aluksi vähän kerrallaan. HAUDUTA muutama minuutti ja LISÄÄ juustoraaste. SEKOITA keittämättömät makaronit ja suikaleet uunivuoassa, KAADA löysä juustokastike päälle ja SEKOITA hyvin.

KYPSENNÄ 175 asteessa 30-40 minuuttia. Anna VETÄYTYÄ 10-15 minuuttia.

Haaste: Tee oma versiosi ja kerro miten maustoit kanan ja mahdollisesti miten tuunasit juustokastiketta?

6 kommenttia:

  1. Kiitti vinkistä. Pitää kokeilla tätä joku kerta. Näitä arkiruokavaihtoehtoja ei oo koskaan liikaa. Tai siltä tuntuu välillä, että se arki pyörii niiden ainaisten, samojen ruokien ympärillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä :) Pastaa syödään nykyään meillä vähemmän kuin ennen, mutta tämä on niin helppo ja ihan ok-makuinenkin, että tulee varmasti tehtyä ajoittain.
      Ota haaste vastaan ja tuunaa ohjetta vähän ;)

      Poista
  2. Hei!Eksyin blogiisi sattumalta. Itse saan todella herkullista palermon pastaa maustamalla runsaasti. Kanaa paistaessa käytän sellaista valmismaustepussia,eli mitä myydään usein tortillatarvikkeiden yhteydessä,keltainen pussi ja tarkoitettu kanan maustamiseen. Lisäksi pistän todella paljon curryä,pippuria,valkosipulia,chiliä,paprikajauhetta..Juustoraaastetta runsaasti että kastike on todella täyteläistä, ja usein käytän cheddar juustoviipaleita tuossa lisänä.Mausteita menee kyllä todella runsaalla kädellä. Tuosta reseptistä puuttui myös kanaliemikuutio. Itse teen sellaisella ohjeella,että nestettä tulee ainakin reilu litra,ja kanansuikaleita n.500g.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiva kun eksyit tänne :)
      Ensi kerralla voisikin kokeilla reilumpia mausteita, kiitos vinkistä!
      Meillä ei liemikuutioita käytetä ollenkaan ja alkuperäisestä reseptistäkin se puuttui, siksi sitä ei ole ohjeessa.

      Poista
  3. Ah, tää oli mun suosikki kouluruokaa! Nykyään en syö enää lihaa, mutta lämmöllä muistelen :)

    VastaaPoista
  4. Mihin jätit valkosipulin? Aidossa palermonpasta-ohjeessa on aina valkosipulia ja rakuunaa. t. Reseptin kehittelijä Lahdesta

    VastaaPoista