Translate

tiistai 18. joulukuuta 2012

Borssikeitto


Aivan loistava ruoka lumitöiden ja ulkona peuhuamisen päälle. Maukas, sopivan neutraali kaaliruoka ja täyttäväkin. Ja terveellinen :)
Miten se onkin, että punajuuret, porkkanat ja muut juurekset ovat tähän aikaan vuodesta niin makeita?
Jostain syystä perheen pienimmät eivät millään uskoneet vakuutteluja, että tämä on oikeasti hyvää. Mistä lie johtunut, olisiko ulkonäkö joka on vähän totutusta poikkeava? Aikuisille ja vanhimmalle lapselle kyllä maistui.
Tähän vastaleivottu maalaisleipä pannulla käytettynä ja halkaistulla valkosipulilla hierottuna kylkeen niin ruokahetki on täydellinen.

Ohje on netistä kaiveltu ja Hans Välimäen käsialaa.

Borssikeitto

Ainekset

    •    4 rkl voita/ oliiviöljyä
    •    1 pieni kaali tai puolikas isommasta
    •    2 sipulia (tai yksi iso)
    •    10 cm pala purjosipulia
    •    1 porkkana
    •    1/4 juuriselleriä
    •    4 punajuurta (n. 400g yhteensä)
    •    2 valkosipulin kynttä
    •    2 rkl tomaattipyreetä
    •    1 l kasvis- tai lihalientä
    •    2 tuoretta timjamin oksaa
    •    2 laakerinlehteä
    •    suolaa ja pippuria
    •    0,5 dl vadelmaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
    •    smetanaa tarjoiluun

Valmistusohjeet

SUIKALOI kaali ja muut vihannekset. HIENONNA sipulit ja valkosipuli. KUULLOTA vihanneksia pienissä erissä pehmeiksi. KUUMENNA isossa kattilassa tilkka öljyä tai nokare voita. 
LISÄÄ tomaattipyree, KUULLOTA hetki ja LISÄÄ kuullotetut kasvikset.
LISÄÄ timjami, laakerinlehdet, etikka, hieman suolaa ja pippuria sekä niin paljon nestettä, että vihannekset PEITTYVÄT.  
KEITÄ hiljalleen pari tuntia, nosta pois laakerit ja timjamin oksat ja TARKISTA maku.  
TARJOILE keitto smetanan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti