Translate

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Tonnikalapiiras


Lyhyesti sanottuna: Ai-van lois-ta-va piirakka.
Vaimo tekaisi tällaisen kun saatiin tytön synttärivieraita kahvittelemaan.

Piirakka hävisi parempiin suihin alta aikayksikön. Suosittelen kokeilemaan!
Meillä käytettiin pohjaan Mummon Mielihyvä perunahiutaleita.

Tonnikalapiiras

Pohja:

1 dl perunahiutaleita (tai 1 pss muussijauhetta)
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl valkosipulijauhetta
75 g voita tai margariinia
1 dl vettä

SEKOITA kovat aineet ja NYPI joukkoon pehmeä rasva. SEKOITA nopeasti joukkoon kylmä vesi. Anna taikinan LEVÄHTÄÄ kylmässä 15-20 minuuttia. PAINELE tai kauli pyöreään voideltuun vuokaan.

Täyte:

1 prk (n.150g) tonnikalaa öljyssä (valutettuna)
2 munaa
2-3 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
1/2 dl maitoa
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl mustapippurirouhetta
3/4 tl suolaa
Kirsikkatomaatteja puolitettuna
Hienonnettua tilliä

LAITA valutettu tonnikala pohjan päälle. RIPOTTELE hienonnettuna tilliä maun mukaan ja ASETTELE puolikkaat kirsikkatomaatit kyytiin. SEKOITA keskenään loput aineet. KAADA seos vuokaan ja PAISTA 200- asteisessa uunissa alatasolla noin puoli tuntia.
Anna levähtää hetken ja tarjoile.


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa ja näyttää herkulliselta! Nää on just hyviä ja nopeita tehdä ja pienillä muutoksilla saa helposti erilaisia variaatioita. Mä tykkään laittaa currylla maustettua tonnikalaa ja raejuustoa.

    Tuota pohjaa pitää kyllä kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Meilläkin on esim. kinkkupiirakka aika perusvarma vierailijoita varten.
    Tää oli kyllä jotenkin tosi hyvä. Ehkä se johtuu tuosta kinkunsyönnistä viime aikoina, että muut kun punainen liha maistuu niin hyvälle.
    Ei tääkään kyllä mikään kevytversio ole :)

    Toi curry mun pitää ottaa kyllä maustamiseen mukaan.

    VastaaPoista