Translate

torstai 18. huhtikuuta 2013

Hampurilaispäivä

Vietettiin herkuttelupäivää lasten toivomuksesta. Hamppariketjuilla on vähän se ongelma, että hampurilaiset joko uivat majoneesissa tai sitten ovat kuivia.
Tästä syystä monesti tehdäänkin hampparit itse. Laadukkaista raaka-aineista, omien mieltymysten mukaan ja uusia makuja kokeillen.

Tällä kertaa kokeilimme kanahampurilaisia satay-kastikkeella sekä vasikan jauhelihasta tehtyjä pihvejä lihaversioon.
Hyviä olivat, lapset tykkäsivät enemmän lihaversioista ja vanhemmat kanasta.
Satay-kastiketta tehdään kyllä uudelleenkin. Sopisi hyvin esim. kesällä kanavartaiden kaveriksi.

Kanahampurilainen satay-kastikkeella

Vasikanjauhelihahampurilainen chipotlemajoneesilla

Chipotlemajoneesi tehtiin tämän ohjeen mukaan.

Satay -kastikkeen ohje on Maku -lehden sivuilta. Tuunasin sitä laittamalla tujauksen kala-kastiketta mukaan.

Satay-kastike

8 annosta

2 1/2 dl suolapähkinöitä
1 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl tuoretta chiliä
1 rkl tuoretta inkivääriä (raasteena)
2 rkl ruokaöljyä
1 tl juustokuminaa (jauhettuna)
400 g kookosmaitoa
2 rkl fariinisokeria
1 kpl limettiä (mehu)
(kalakastiketta)

Rouhi pähkinät. Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä chili.
Kuullota sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon chili sekä juustokumina ja kääntele seosta parin minuutin ajan.
Lisää joukkoon kookosmaito, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia (annoin itse olla reilusti pidempään, koska halusin paksun soosin). Lisää limetin mehu ja tarkista maku. Lisää halutessasi Ketjap Manis -kastiketta tai suolaa (Itse lisäsin kalakastiketta).


Vasikan jauhelihasta tein peruspihvit ja "taikinaan" laitoin tällä kertaa kananmunaa, mustapippuria, suolaa ja Dijon -sinappia.
Kanahampurilaisiin paistoin pannulla ohuita kananfileitä.

Lihaversion väliin kasasimme pohjalta ylöspäin majoneesia, pihvin, pekonia, jalapenoa, salaattia, punasipulia, tomaattia ja hattuun ketsuppia.
Kanaversioon majoneesia, fileen, satay-kastiketta, pekonia, jalapenoa ja samat värit kuin lihaversioon.

Ei näitä viitsi syödä edes kovin useasti mutta välillä on mukava herkutella.
Tällä kertaa unohtui kaikessa kiireessä tehdä ranskalaisetkin mutta ei niitä kukaan kyllä kaivannutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti